Aktivno učenje

Nudimo vam celovito pomoč pri učenju. Aktivno učenje* je primerno za osnovnošolce, dijake in študente. Naš preverjen in edinstven praktični program rešuje težave, kot so:

 • pomanjkanje motivacije za učenje in šolsko delo;
 • odlašanje z učenjem, nalogami, pripravo na izpite;
 • neučinkovito in dolgotrajno učenje;
 • težave s koncentracijo;
 • trema pred nastopom ali spraševanjem;
 • kako se pripraviti na teste in ustno preverjanje znanja;
 • kako si zapomniti veliko snovi.

Komu je program aktivnega učenja namenjen?

Vsebina delavnic je primerna za vse šolske predmete. Uvodoma ugotovimo, kakšne so otrokove učne navade in prevladujoč učni stil in kje ima največ težav. Skozi izvedbo programa zato lahko individualno prilagodimo metode, ki bodo pri učenju nudile najboljše rezultate.

S pomočjo delavnic aktivnega učenja naši učenci, dijaki in študenti dosegajo boljše rezultate v šoli in pri študiju. Delavnica jim zagotovi ustrezno znanje in veščine za celo življenje. V sodobnem času, ko se učenje ne zaključi z zagovorom diplome, je to zelo pomembno in koristno.

Program je primeren za vse, ki se ne znajo učiti, ne znajo uporabljati učbenikov in drugih virov. K nam hodijo mladostniki, ki imajo težave pri učenju in tudi tisti, ki jim gre v šoli odlično in želijo spoznati učinkovite tehnike in metode aktivnega učenja.

V ceno programa so vključena vsa gradiva in vaje.

Zanima me program Aktivno učenje

  Vaše ime*

  Vaš elektronski naslov*

  Vaš naslov in pošta*

  Vaša telefonska številka*

  Označite*

  Strinjam se s pogoji uporabe.*

  Če povratnega sporočila ne boste našli v vašem glavnem predalu, preverite tudi vsebino drugih predalov, kot na primer Posodobitve / Updates ali Promocije / Promotions.


  Primeri problemov, ki jih rešujemo na delavnicah aktivnega učenja Learning Expert

  Kako naj si vse zapomnim?
  Kako naj si zapomnim vse te podatke, letnice, pravila in formule?
  S pomočjo enostavnih in preverjenih trikov, ki jim rečemo mnemotehnike. Te vaje so še posebej zabavne, ker podobne trike za “čudežen spomin” uporabljajo iluzionisti, mentalisti in celo tajni agenti. Precej bolj zanimivo, kot bi si človek mislil, mar ne?
  Ne morem se skoncentrirati
  Misli mi vedno uhajajo nekam drugam in od učenja nimam kaj dosti.
  S tem problemom se tudi odrasli soočamo zelo pogosto. Sposobnost človeka za to, da se zna skoncentrirati, je ena od najpomembnejših spretnosti za celo življenje. Naučili se bomo, kako se fokusirati na eno samo misel in eno samo opravilo. Naučili se bomo, kako se izogniti motečim dejavnikom okolja, med katere sodi tudi brnenje pametnega telefona.
  Preveč časa porabim za učenje
  Za učenje porabim ogromno časa. Učenje je tako dolgočasno in naporno.
  Spretno obvladovanje časa je pomembno za vse življenje. Tudi po zaključku šolanja vpliva na osebni uspeh. Čas ima pač tako lastnost, da ga ne moremo spraviti v škatlico ali nakazati na bančni račun in porabiti kasneje. Zato je pomembno, da znamo obvladovati čas in realno načrtovati svoje aktivnosti. Naučili se bomo, kako prenehati z odlašanjem in kako odriniti požiralce časa, ki nas odvračajo od vsega tistega, kar moramo in kar želimo početi.

  Cena individualne delavnice Aktivno učenje
  240,- EUR
  program Aktivno učenje 4 x 60 minut
  Primerno za vse učence, dijake in študente od 5. razreda OŠ naprej.
  - motivacija za učenje;
  - učinkovitejše učenje;
  - boljša koncentracija;
  - obvladovanje treme;
  - pomnjenje učne snovi.
  • Osebno prilagojen program
  • Trajanje: uvodno srečanje + 4 x 60 min
  • Individualna izvedba delavnice (1:1)
  Cena velja za plačilo paketa 4 x 60 min po predračunu.

  Prijava v program z uporabo spletnega obrazca. Prijava

  *Naš program aktivnega učenja morda poznate tudi po nazivu Learning Expert ™

  Priporočamo

  Pomoč pri učenju – več kot inštrukcije  Pomoč, ki upošteva načela aktivnega učenja. Usmerjanje v samostojno delo. Strokovnjaki za področje matematike, angleščine, fizike, kemije in slovenščine.
  Več

  Knjiga Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne da  V knjigi Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne da so opisani številni primeri težav z motivacijo otrok za šolsko delo in vzorci rešitev.
  Več
  Zakaj je pomembno, da se otrok zna učiti?

  Za boljše ocene v šoli

  Kaj lahko storite za to, da otroku pomagate do tega, da bodo v šoli boljše ocene? Video posnetek pogovora med Manjo Kristanc in Katjo Tratnik.

  Organizacija časa za učenje

  Obvladovanje časa je pomembna spretnost za starše in otroke. Starši, ki boste otroka naučili, kako naj si ustrezno razporedi čas za učenje, boste pomembno prispevali tudi k boljšemu uspehu otroka v šoli.

  Learning To Learn Faster

  Jim Kwik’s superpower is learning. Kwik is really, really quick. He can learn faster than mere mortals. A lot faster. (Forbes)

  Better Ways to Learn

  “It’s hard to sit there and push yourself for hours,” Mr. Carey says. “You’re spending a lot of effort just staying there, when there are other ways to make the learning more efficient, fun and interesting.” (The New York Times)