Aktivno učenje

Nudimo vam celovito pomoč pri učenju. Aktivno učenje* je primerno za osnovnošolce, dijake in študente. Naš preverjen in edinstven praktični program rešuje težave, kot so:

 • pomanjkanje motivacije za učenje in šolsko delo;
 • odlašanje z učenjem, nalogami, pripravo na izpite;
 • neučinkovito in dolgotrajno učenje;
 • težave s koncentracijo;
 • trema pred nastopom ali spraševanjem;
 • kako se pripraviti na teste in ustno preverjanje znanja;
 • kako si zapomniti veliko snovi.

Komu je program aktivnega učenja namenjen?

Vsebina delavnic je primerna za vse šolske predmete. Uvodoma ugotovimo, kakšen je otrokov učni stil in s katerimi problemi se sooča. Skozi izvedbo programa zato lahko individualno prilagodimo metode, ki bodo pri učenju nudile najboljše rezultate.

S pomočjo delavnic aktivnega učenja naši učenci, dijaki in študenti dosegajo boljše rezultate v šoli in pri študiju. Delavnica jim zagotovi ustrezno znanje in veščine za celo življenje. V sodobnem času, ko se učenje ne zaključi z zagovorom diplome, je to zelo pomembno in koristno.

Čeprav je program namenjen učencem, je prav, da starši vedo, kaj otroci v programu delajo. Zato z individualnimi posebnostmi in temami, ki smo jih obravnavali, seznanimo tudi starše.

V ceno programa so vključena tudi gradiva in vaje.

Še ne veste, ali je aktivno učenje primerna rešitev za vas? Brez skrbi,  uvodni posvet je brezplačen  in za vas ne predstavlja nobenih obveznosti.

Zanima me program Aktivno učenje

Vaše ime*

Vaš elektronski naslov*

Označite*
Strinjam se s pogoji uporabe.*

Če povratnega sporočila ne boste našli v vašem glavnem predalu, preverite tudi vsebino drugih predalov, kot na primer Posodobitve / Updates ali Promocije / Promotions.


Primeri problemov, ki jih rešujemo na delavnicah aktivnega učenja Learning Expert

Kako naj si vse zapomnim?
Kako naj si zapomnim vse te podatke, letnice, pravila in formule?
S pomočjo enostavnih in preverjenih trikov, ki jim rečemo mnemotehnike. Te vaje so še posebej zabavne, ker podobne trike za “čudežen spomin” uporabljajo iluzionisti, mentalisti in celo tajni agenti. Precej bolj zanimivo, kot bi si človek mislil, mar ne?
Ne morem se skoncentrirati
Misli mi vedno uhajajo nekam drugam in od učenja nimam kaj dosti.
S tem problemom se tudi odrasli soočamo zelo pogosto. Sposobnost človeka za to, da se zna skoncentrirati, je ena od najpomembnejših spretnosti za celo življenje. Naučili se bomo, kako se fokusirati na eno samo misel in eno samo opravilo. Naučili se bomo, kako se izogniti motečim dejavnikom okolja, med katere sodi tudi brnenje pametnega telefona.
Ves moj čas porabim za učenje
Za učenje porabim ogromno časa. Vse to me utruja.
Spretno obvladovanje časa je pomembno za celo življenje. Tudi po zaključku šolanja vpliva na osebni uspeh. Čas ima pač tako lastnost, da ga ne moremo spraviti v škatlico ali nakazati na bančni račun in porabiti kasneje. Zato je pomembno, da znamo obvladovati čas in realno planirati svoje aktivnosti. Naučili se bomo, kako odriniti požiralce časa, ki nas odvračajo od vsega tistega, kar moramo in kar želimo početi.
Cena individualne delavnice Aktivno učenje
280,- EUR
program Aktivno učenje 4 x 90 minut
Primerno za vse učence, dijake in študente od 5. razreda OŠ naprej.
- motivacija za učenje;
- učinkovitejše učenje;
- boljša koncentracija;
- obvladovanje treme;
- pomnjenje učne snovi.
 • Brezplačno uvodno srečanje
 • Osebno prilagojen program
 • Trajanje: uvodno srečanje + 4 x 90 min
 • Individualna izvedba delavnice (1:1)
Cena velja za plačilo paketa 4 x 90 min po predračunu.

Prijava v program z uporabo spletnega obrazca. Prijava

*Naš program aktivnega učenja morda poznate tudi po nazivu Learning Expert ™

Priporočamo

Pomoč pri učenju – več kot inštrukcijePomoč, ki upošteva načela aktivnega učenja. Usmerjanje v samostojno delo. Strokovnjaki za področje matematike, angleščine, fizike, kemije in slovenščine.
Več

Knjiga Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne daV knjigi Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne da so opisani številni primeri težav z motivacijo otrok za šolsko delo in vzorci rešitev.
Več
Zakaj je pomembno, da se otrok zna učiti?

Za boljše ocene v šoli

Kaj lahko storite za to, da otroku pomagate do tega, da bodo v šoli boljše ocene? Video posnetek pogovora med Manjo Kristanc in Katjo Tratnik.

Organizacija časa za učenje

Obvladovanje časa je pomembna spretnost za starše in otroke. Starši, ki boste otroka naučili, kako naj si ustrezno razporedi čas za učenje, boste pomembno prispevali tudi k boljšemu uspehu otroka v šoli.

Learning To Learn Faster

Jim Kwik’s superpower is learning. Kwik is really, really quick. He can learn faster than mere mortals. A lot faster. (Forbes)

Better Ways to Learn

“It’s hard to sit there and push yourself for hours,” Mr. Carey says. “You’re spending a lot of effort just staying there, when there are other ways to make the learning more efficient, fun and interesting.” (The New York Times)