Osnovne informacije

Lastnik spletne strani manja360.si je Zavod Manja 360, samostojno in aktivno učenje, Javorjev drevored 25, 1000 Ljubljana, Slovenija. Matična številka: 7157487000, davčna številka: 31072615, TRR: SI56 6100 0001 5094 420 odprt pri DH. Na tej spletni strani ni storitev neposredne prodaje. Spletna stran manja360.si je namenjena seznanjanju staršev in mladostnikov s koristnimi nasveti o vzgoji in izobraževanju ter s storitvami in artikli, ki jih nudi lastnik spletne strani. Obiskovalcem spletne strani so na voljo različne oblike kontaktnih obrazcev, s pomočjo katerih lahko pridobijo dodatne informacije, zahtevajo izdelavo ponudbe in podobno. V nadaljevanju tega besedila se za lastnika spletne strani uporablja beseda “ponudnik”.

Vse avtorske pravice besedil – razen komentarjev uporabnikov – na spletni strani manja360.si so last Manje Kristanc. Za vsebino komentarjev ponudnik ne odgovarja. Ponudnik si jemlje pravico do odstranitve komentarjev uporabnikov, če ponudnik sklepa, da vsebina ni primerna za obiskovalce te spletne strani ali se vsebina komentarja lahko obravnava kot sovražni govor.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za občasno nedelovanje spletne strani, napake pri postavitvi te spletne strani in prav tako ne za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe nepopolnih, vsebinsko ali oblikovno napačno predstavljenih informacij.

Kadar obiskovalec spletne strani manja360.si s pomočjo kontaktnih obrazcev ali elektronskih sporočil neposredno naroča storitve ali artikle, postane kupec. Kupcu pripadajo vse pravice, ki jih določa zakonodaja na tem področju. Ponudnik si pridržuje pravico, da odstopi od izvedbe naročila, če naročenih artiklov ni na zalogi, ali če je plačilna rizičnost kupca previsoka.

Z izpolnitvijo in oddajo naročila kupec potrjuje, da je seznanjen s temi Pogoji uporabe.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnekoli spremembe vsebin na spletni strani manja360.si.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik bo z vsemi podatki, pridobljenimi prek spletnih strani manja360.si, telefonskih kontaktov, promocijskih akcij in drugih načinov pridobivanja kontaktnih informacij, ravnal v skladu z veljavno zakonodajo.

Uporabnik spletne strani manja360.si, ki preko kontaktnih obrazcev, telefonsko ali osebno ponudniku zaupa podatke o svojem elektronskem naslovu, telefonski številki ali naslovu za dostavo, dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo pridobljenih osebnih podatkov. Zbrani osebni podatki se uporabljajo za potrebe nakupovanja in dostave.

Ponudnik pridobljenih podatkov ne posreduje tretjim osebam.

Kupec ali naročnik na elektronske novice ponudniku dovoljuje, da zaradi izpolnjevanja pravic iz pogodbenega razmerja ali neposrednega trženja upravlja z njegovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Kupec lahko v kateremkoli trenutku pisno, elektronsko ali po telefonu zahteva, da se v roku 7 dni trajno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene trženja. Za pošiljanje zahteve po prenehanju uporabe osebnih podatkov v namene trženja se lahko uporablja naslov ponudnika, elektronski naslov ali telefonska številka, navedena v kontaktnih podatkih.

Piškotki

Na spletni strani manja360.si uporabljamo vtičnike, ki za svoje delovanje potrebujejo piškotke.
Vtičnik za spremljanje tipov brskalnikov, naprav in držav, iz katerih prihajajo naši obiskovalci: WP Statistics
Vtičnik za delitev vsebin, ki jih najdete na tej spletni strani s prijatelji na socialnih omrežjih: Simple Share Buttons Adder

Cene in popusti

Vse cene so navedene v evrih (EUR, €). Cene ne vključujejo DDV, ker ponudnik ni zavezanec za DDV.

Ponudnik določi redno ceno storitve ali prodajnega artikla. Cene veljajo do preklica oziroma do objave novih cen. Za kupca velja cena na dan oddaje naročila. Kadar je prodajni artikel knjiga, so cene knjig objavljene na spletni strani ponudnika manja360.si in na na hrbtni strani vsake knjige.

Popusti:
– za storitve ali artikle v prodajni akciji je popust oziroma znižana cena označena na spletni strani ponudnika manja360.si
– za knjige v predprodaji je navedena redna cena in znižana cena v predprodaji

Popusti, ki se nanašajo na knjige, so skladni z omejitvami, ki jih določa zakonodaja na tem področju.

Naročilo, plačilo in dostava

Kupec odda naročilo z uporabo spletnega obrazca, po elektronski pošti, na poštni naslov ponudnika ali po telefonu. Pri naročilih fizičnih oseb zabeleži ponudnik naslednje podatke: predmet naročila, ime in priimek, naslov za dostavo, kontaktni elektronski naslov in število naročenih izvodov. Pri naročilih pravnih oseb ponudnik zabeleži tudi podatek o polnem nazivu pravne osebe ter podatke o matični in davčni številki naročnika.

Storitve ali knjige kupec praviloma plača po predračunu na TRR ponudnika. Predračun je lahko v elektronski obliki ali v obliki tiskane UPN položnice brez OCR kode. Predračun za naročene storitve ali knjige pošljemo kupcu na elektronski ali poštni naslov isti ali naslednji dan po prejemu naročila. Rok za plačilo je naveden na predračunu.

Za pakete z maso do 1 kg zaračunamo stroške pakiranja in dostave. Brezplačna poštnina velja za naročila, katerih vrednost presega 40,00 €, masa pa ne presega 1 kg. Vrednost pakiranja in poštnine je sicer jasno navedena na predračunu.

Kupec se lahko dogovori za osebni prevzem. Kadar so naročene storitve, se te izvajajo v poslovnih prostorih ponudnika.

Kadar je v ponudbi tako označeno, je možno tudi plačilo po povzetju. Kupec v tem primeru plača račun PS ob dostavi pošiljke, pri tem mu izvajalec dostave zaračuna dodatno provizijo za nakazilo.

Prednaročilo knjige

Nakup knjige v prednaročilu pomeni, da kupec knjigo naroči in plača pred izidom. Naročanje knjige v prednaročilu omogočamo do 7 dni pred izidom knjige. Predračun vsebuje datum izida knjige. Po plačilu predračuna kupec na kontaktni elektronski naslov dobi potrdilo o vplačilu knjige v prednaročilu. Knjige, ki so naročene in plačane v prednaročilu, ponudnik pošlje na naslov kupca skupaj z računom najkasneje v 5 delovnih dneh od datuma izida knjige.

Ponudnik pošlje knjige, ki so na zalogi, najkasneje v 3 delovnih dneh po prejemu plačila na kupčev naslov.

Naročil iz tujine ne sprejemamo.

Reklamacije in vračilo

Kupec lahko uveljavlja reklamacijo, če o stvarni napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. V obvestilu o napaki naj kupec natančno opiše napako. Prav tako mora ponudniku omogočiti, da opisano napako pregleda. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake, ki jih kupec javi po preteku dveh let od izročitve naročenega artikla. Stvarna napaka je obstajala v času dobave, če je zaznana s strani kupca v roku šestih mesecev od tega datuma. Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o stvarni napaki, ima pravico zahtevati zamenjavo knjige z napako ali vračilo kupnine v sorazmerju z napako.

Kupec lahko v skladu z veljavno zakonodajo v 14 dneh od nakupa ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe. Kupce materialnih prodajnih artiklov pri tem bremeni strošek vračila. Artikle mora kupec vrniti v enaki obliki in količini, kot jih je prejel – nepoškodovane in nerabljene. Ponudnik bo v tem primeru kupcu vrnil plačilo za naročene in plačane artikle. Vračilo plačila ponudnik zagotavlja v roku 30 dni od sprejema sporočila o odstopu od pogodbe.