manja-kristanc-profil-3

Manja Kristanc

univ. dipl. pedagog – andragog
prof. angleškega jezika
specializantka transakcijske analize

Človek, ki uči druge, se tudi sam nenehno uči. Prav zato sem se odločila za specialistično izobraževanje iz transakcijske analize (TA).

Sem Manja, mama in žena, imamo dva živahna borderska ovčarja. Imamo se radi in lepo nam je. Na poklicnem področju počnem veliko stvari, ki me izpolnjujejo in veselijo. Na šolah predavam o aktivnem učenju in temah s področja vzgoje in odnosov. Izvajam individualne programe učenja in učno pomoč za angleščino in družboslovne predmete. In najpomembnejše – rada delam z otroki in mladostniki. Ključna vrednota pri mojem delu s posamezniki je dober odnos, ki prispeva k večji motivaciji za učenje.

Tisto, kar iskreno želim doseči, je le to, da bi čim več otrok, dijakov in študentov imelo več veselja in volje za učenje. Že vrsto let se ukvarjam s pomočjo staršem in otrokom na področjih motivacije za učenje, učinkovitih tehnik učenja, koncentracije in urjenja spomina.

Znam poskrbeti za to, da se otrok ali mladostnik v praksi nauči, kakšen način učenja je zanj ali zanjo najprimernejši. Učenje pri vseh šolskih predmetih je s tem znanjem hitrejše in bolj učinkovito. Obenem se seveda tudi zmanjša odpor do učenja.

Vzgojne probleme, ki lahko zelo načnejo dobre odnose v družini, rešujem skupaj s starši. Skrbno raziščem vsako težavo z vseh zornih kotov. Ko spremenimo sebe in svoj odnos do otroka, rešimo problem. Prav ta 360° obravnava mi omogoča, da hitro pridemo do jedra vsakega problema. Te probleme potem lahko začnemo tudi praktično reševati. Ne ukvarjam se s presojo o tem, kaj ste naredili prav ali narobe pri vzgoji – namesto tega raje skupaj poiščemo najboljšo rešitev.

Ljudje, ki me dobro poznajo, me opisujejo kot veselo, toplo in zaupanja vredno osebo. Morda je tudi to eden od razlogov za to, da moje strokovno znanje in veselje do učenja tako uspešno prenašam na otroke. Morda me tudi zato starši radi vprašate za nasvet. Ne vem, ker tudi sama niti slučajno ne poznam vseh odgovorov. Zagotovo pa vem, da se vsakemu staršu in vsakemu otroku 100 % posvetim in naredim vse, da uspešno rešimo vaš učni ali vzgojni problem.

Diplome in certifikati:

Diploma - univerzitetni program Diploma - učiteljica angleščine Certifikati: logosinteza Certifikati: NLP Certifikati: NLP Certifikati: transakcijska analiza