</p>
<h2>Medicinska hipnoza</h2>
<p>

Medicinska hipnoza

Medicinska hipnoza je varna in preizkušena strokovna oblika pomoči. Omogoča večjo dovzetnost za pozitivne predloge in misli. Ustvarja nove vzorce vedenja – med drugim lahko vzpodbudi tudi motivacijo za učenje in šolsko delo.
~

Hipnozo lahko uporabimo za reševanje številnih problemov. Oseba, ki je podvržena medicinski hipnozi, se ima v celoti pod kontrolo. Obnašanje in vsebina pogovora sta torej 100% pod nadzorom klienta. Priporočamo vam pomoč ustrezno usposobljene strokovne osebe, zato se oglasite pri nas.

</p>
<h2>Rezervirajte si termin in preverite sami!</h2>
<p>

Rezervirajte si termin in preverite sami!

  Vaše ime*

  Vaš elektronski naslov*

  Označite*
  Strinjam se s pogoji uporabe.*


  Če povratnega sporočila ne boste našli v vašem glavnem predalu, preverite tudi vsebino drugih predalov, kot na primer Posodobitve / Updates ali Promocije / Promotions.


  </p>
<h2>Nekaj dodatnih informacij o medicinski hipnozi</h2>
<p>

  Nekaj dodatnih informacij o medicinski hipnozi

  Medicinska hipnoza je varna in preizkušena strokovna oblika pomoči. V stanju hipnoze smo sproščeni. Ta sproščenost nam daje možnost za lažje in hkrati boljše usmerjanje pozornosti v reševanje problema. Hipnoza povzroči tudi začasno zmanjšano zaznavanje okolice, kar nam omogoča, da se oddaljimo od skrbi, s tem pa podzavestni um naredimo bolj dovzeten za pozitivne predloge, misli in sugestije.
  ~

  V podzavestnem umu je jedro naših misli, čustev, spominov, avtomatskih telesnih odzivov, vrednot in prepričanj o samem sebi. Vse to vodi in oblikuje naše življenje. Medicinska hipnoza omogoči dostop do nezavednega, hkrati pa zbistri zavedanje o lastnih vrednotah, mislih in pomislekih, težnjah in motivaciji. Tu se odpre možnost za oblikovanje novih vzorcev vedenja, ki varno vodijo do želene spremembe. Na tak način hipnoza prispeva k izboljšanju kakovosti življenja.
  ~

  Medicinska hipnoza se prične s pogovorom o hipnozi. Poleg tega se s klientom najprej pogovorimo o težavah, ciljih in željah, ki jih s to metodo želimo reševati. Na ta način se med klientom in terapevtom vzpostavita zaupanje in korekten odnos. V nadaljevanju pa s pomočjo prijetnega procesa relaksacije dosežemo stanje usmerjene pozornosti in osredotočenosti. V stanju hipnoze klientu podamo določene sugestije, ki so skladne z dogovorjenimi cilji. Po končani seansi klienta vrnemo iz hipnoze in se pogovorimo o občutkih med in po hipnozi.
  Rezerviraj termin


  </p>
<h2>Problemi, ki jih lahko rešuje medicinska hipnoza</h2>
<p>

  Problemi, ki jih lahko rešuje medicinska hipnoza

  Hipnoza je uporabna pri otrocih, mladostnikih in tudi pri odraslih za:

  1. izboljšanje koncentracije in motivacije za učenje in šolsko delo;
  2. več vztrajnosti pri učenju, izboljšan odnos do šole in do dela;
  3. okrepitev samozavesti in samozaupanja;
  4. mobilizacijo lastnih moči, premagovanje treme oziroma strahu pred nastopanjem ali ocenjevanjem;
  5. zmanjševanje socialne anksioznosti;
  6. učinkovitejše spoprijemanje s stresom itd.

  ~

  S pomočjo hipnoze torej pri otroku ali pri odrasli osebi premagujemo občutke tesnobe ali depresivnosti, odpravljamo strahove in različne vrste fobij. Tudi pri odraslih poznamo strah pred višino, vožnjo, letenjem, krvjo, zobozdravniki in podobno. Hipnoza lahko celo pripomore k zmanjševanju psihosomatskih obolenj, kot so na primer ponavljajoči se glavoboli, bolečine v trebuhu, alergije, motnje hranjenja, različne zasvojenosti, nespečnost in podobno.
  Rezerviraj termin


  </p>
<h2>Brez strahu pred hipnozo</h2>
<p>

  Brez strahu pred hipnozo

  Nikogar ni mogoče hipnotizirati proti njegovi lastni volji. Česar oseba ni pripravljena narediti v popolnoma budnem stanju, tudi v hipnozi ne bo rekla ali naredila. V stanju hipnoze oseba ves čas ohranja kontrolo.
  ~

  Hipnotično stanje lahko pod strokovnim vodstvom doseže večina ljudi. Pri tem velja poudariti, da mora biti klient motiviran in ne sme imeti negativnega mnenja o hipnozi. Medicinska hipnoza se pri nas in po svetu uporablja kot ena izmed dopolnilnih metod zdravljenja in je ne smemo enačiti z odrsko hipnozo. Slednjo izvajajo laiki kot zabavo za občinstvo, medicinsko hipnozo pa usposobljeni strokovnjaki z ustreznim medicinskim ali psihološkim predznanjem. Medicinska hipnoza se uporablja zgolj in samo v terapevtske namene. Zavezujejo nas etični kodeksi in zavedanje o realnih zmožnostih in omejitvah te metode pomoči.
  Rezerviraj termin


  </p>
<h2>Monika: vaša hipnoterapevtka</h2>
<p>

  Monika: vaša hipnoterapevtka

  Monika je zaključila magistrski študij psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V času študija je pridobivala izkušnje pri delu z otroci z avtizmom, nudila je učno pomoč osnovnošolcem in delala s predšolskimi otroci. Zadnja leta aktivno deluje tudi na dežurni liniji za pomoč ljudem v stiski.
  ~

  Zanimanje za nezavedno, ki je pomemben vodnik misli, čustev in vedenja ter zakladnica človekovih potencialov, jo je vodilo v izobraževanje iz medicinske hipnoze. Usposabljanje je uspešno opravila pri vodilnem slovenskem strokovnjaku medicinske hipnoze in psihologu, prof. dr. Marjanu Pajntarju, dr. med. pod okriljem Društva za medicinsko hipnozo Slovenije DMHS.
  ~

  Monika verjame, da v vsakem otroku, mladostniku ter odrasli osebi ležijo moč in znanje za obvladovanje trenutnih stisk in izzivov, le najti in prisluhniti jim je potrebno. To moč lahko najdemo v obliki samozaupanja, samozavesti, koncentracije, vztrajnosti ali vrednot. Dovolj je že majhen korak naprej. Vsak človek ima pri tem nek svoj način. Z metodo medicinske hipnoze in predznanjem psihologije skupaj v spoštovanju in sočutju iščemo smer in uresničitev morda še neodkritih posameznikovih zmožnosti.
  Rezerviraj termin
  Cena – medicinska hipnoza
  • Dovzetnost za pozitivne sugestije
  • Upoštevamo želje klienta
  • Rešuje tudi probleme z učenjem
  • Klient med hipnozo ne izgubi nadzora
  Trajanje posamične seanse je odvisno od okoliščin, predvideno trajanje je 60 minut. Navedena cena velja za posamično seanso.

  Rezervirajte termin z uporabo spletnega obrazca. Prijava

  Priporočamo

  Aktivno učenje – učinkovito in uspešno  Praktična individualna delavnica. Rešuje probleme na področju motivacije za učenje in šolsko delo. Izboljša učinkovitost učenja. Omogoča boljšo koncentracijo in razkriva metode za lažje pomnjenje učne snovi.
  Več

  Pomoč pri učenju – več kot inštrukcije  Pomoč, ki upošteva načela aktivnega učenja. Usmerjanje v samostojno delo. Strokovnjaki za področje matematike, angleščine, fizike, kemije in slovenščine.
  Več