Postavimo si cilje in
izboljšajmo svoj spomin

Kraj, datum in ura bodo določeni ob naslednji izvedbi

Delavnica za starše in otroke

Manja Kristanc
Neva Strel Pletikos

Prijavite se že danes in prihranite!   50,00 EUR65,00 EUR

Program delavnice

trenutno ni datuma

trenutno ni podatka
 • Pri tem predmetu imaš težavo. Kako jo boš rešil?

 • Kako bo otrok spremenil način učenja in dosegel cilje?

 • Kaj lahko vsak od nas naredi, da preneha z odlašanjem?

 • Kdaj in kako si podatke iz učbenika trajno zapomnimo?

 • Obilo praktičnih vaj in primerov.

Za starše in otroke skupaj

 • Praktične vaje za celo družino
 • Reševanje problema odlašanja z učenjem
 • Kako doseči resnične spremembe
 • Hitrejše in bolj zanesljivo pomnjenje podatkov

Sproščena razprava in učinkovite vaje

 • Dogodek vodita izkušeni predavateljici
 • Individualne in skupinske vaje
 • Teorijo spreminjamo v praktične primere
 • Na sproščen način do dobrih rezultatov

Prijetna in dostopna lokacija

Nekaj besed o delavnici Postavimo si cilje in izboljšajmo svoj spomin

Otrok potrebuje najprej občutek sprejetosti, potem pa pomoč pri postavljanju ciljev in seveda tudi pri doseganju teh ciljev. Pomemben je realen načrt, pomembne so tehnike učenja, pomembni so tudi pravi koraki pri doseganju ciljev.

Občutek sprejetosti ne pomeni, da boste prenesli kakršnokoli vedenje otroka. To pomeni predvsem, da sprejmete otrokova čustva, da povprašate po njih. Morda mu lahko pomagate narediti tudi pisni načrt – časovni in vsebinski plan. Spoznajte, kako boste potem nadzorovali izpolnjevanje tega plana?

Naučili se bomo, kako otrok spremeni odnos do učenja, kako spremeni način učenja in kako doseči, da vztraja pri spremembi. Tudi starši moramo zahtevati spremembe in vztrajati pri tem, da otrok dela naslednje pozitivne korake. Verjeti moramo v to, kar govorimo. Ključna spretnost staršev je sposobnost poslušanja, brez komentarjev, brez presojanja in brez nasvetov. Ni tako enostavno, kot si morda mislimo, a te spretnosti se lahko naučimo.

Na delavnici bomo govorili tudi o tem, koliko časa se v resnici otrok uči v enem dnevu? Ali zna realno načrtovati učenje pred preverjanjem znanja? Kaj mora upoštevati? Zakaj odlaša z učenjem? Na vsa ta vprašanja bomo našli odgovore in spoznali, kako izboljšati stanje in kako premagati nenehno odlašanje učenja na naslednjo uro, naslednji dan, naslednji teden.

Za tiste, ki si težko zapomnijo podatke, formule, pravila ali nove besede, bodo dobrodošle vaje v zvezi s tem, kako do boljšega pomnjenja informacij iz učbenikov in zvezkov. Spoznali bomo 3 vrste spomina, ugotovili bomo kdaj, kako in katere podatke si najbolj trajno zapomnimo ter spoznali pomen usklajenega delovanja leve in desne možganske polovice.

Pogovori, vaje in konkretni primeri.

Obveščanje o delavnici Postavimo si cilje in izboljšajmo svoj spomin

Vaše ime in priimek*

Vaš elektronski naslov*

Naslov in pošta za račun*

Označite:*
Strinjam se s pogoji uporabe.*

Če povratnega sporočila ne boste našli v vašem glavnem predalu, preverite tudi vsebino drugih predalov, kot na primer Posodobitve / Updates ali Promocije / Promotions.

Manja Kristanc
dipl. pedagog in andragog
Na tej delavnici boste spoznali, da se za nenehnim odlašanjem z vsem, kar je povezano z učenjem in s šolo, skrivajo povsem običajni človeški vzgibi. To so enostavni razlogi, ki v drugih situacijah tudi nam odraslim niso tuji. Otroci se bodo naučili, kako si hitreje in lažje zapomnijo učno snov, kakšen trik za boljši spomin pa utegne koristiti tudi staršem 😉
Neva Strel Pletikos
prof. pedagogike in sociologije
Praktično vam bom predstavila, kaj pomeni resničen občutek sprejetosti pri vašem otroku. Spoznali boste, da je to res pomemben temelj, na katerem lahko začnete graditi spremembo otrokovega odnosa do šole in učenja. Naučili se bomo nekaj o tem, kakšni so smiselni in realni cilji za vašega otroka in kakšne metode uporabiti za to, da bo otrok te cilje tudi dosegel.

Pozor!

Udeleženci delavnice ste vključeni v izvajanje konkretnih vaj, individualnih ali skupinskih. Število udeležencev je zato omejeno na največ 20 parov!

Prijavite se s pomočjo kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov: manja@manja360.si. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.
Cena za prijavo preko spletnega obrazca je za starša in otroka skupaj 50,00 EUR.
Cena za plačilo z gotovino na kraju dogodka je 65,- EUR.

Prijazno vabljeni.
Manja in Neva

Podobne vsebine