</p>
<h2>Psihoterapija</h2>
<p>

Psihoterapija

Pri psihoterapiji gre za zaupljiv in varen odnos. Težko bi dvomili o moči, ki jo ima doživetje tople medčloveške izkušnje. Klienti se v procesu terapije pri meni počutijo varne, dobijo izkušnjo, kako je, ko te nekdo res posluša, brez obsojanja, pri tem se lahko sprostijo in izrazijo svoje mnenje. Klientu, ki ima težave, pomagam, da se počuti bolje, razmišlja na bolj koristne načine in tako lažje uresničuje svoje čustvene potrebe v življenju. Skozi proces psihoterapije klient pridobi veščine za razvoj odnosov izven terapije. Zaključke, ki smo jih naredili o sebi v preteklosti in za nas niso več koristni, lahko v procesu terapije skupaj preverimo in spremenimo. Na ta način psihoterapevti ljudem pomagamo izboljšati kakovost življenja.

Kot psihoterapevt vam pomagam spreminjati vzorce, ki so vzrok za slabe medsebojne odnose in slabo samopodobo in druge čustvene stiske. S pomočjo psihoterapije dosežemo, da bolje funkcionirate na zasebnem, poslovnem ali študijskem področju.

Psihoterapija sodi tudi med najuspešnejše metode pri spopadanju z anksioznostjo in depresijo. Spremembe na bolje so seveda vedno odvisne od lastnosti, volje in pripravljenosti posameznika za sodelovanje, a rezultati so v splošnem zelo dobri in govorijo v prid uporabi psihoterapevtskih metod pri reševanju številnih čustvenih in vedenjskih težav in stisk.

Psihoterapija je lahko zelo pomembna izkušnja, ki vam spremeni življenje, izboljša mentalno zdravje ter prispeva k razvoju in uresničenju vaših potencialov.


</p>
<h2>Težave, ki vam jih lahko pomagam rešiti</h2>
<p>

Težave, ki vam jih lahko pomagam rešiti

Z uporabo psihoterapije lahko rešimo različne težave – od dokaj preprostih, do takšnih, ki imajo izjemen vpliv na kakovost življenja. Naj naštejem le tiste, ki se najpogosteje pojavljajo:

 1. različne vedenjske in čustvene težave
 2. anksioznost
 3. depresija
 4. trema in različni strahovi (fobije), panični odzivi
 5. stres
 6. motivacija, koncentracija in pozornost
 7. izzivi na področju vzgoje in starševstva
 8. postavljanje mej
 9. ozaveščanje lastnih vzorcev, ki nas ovirajo pri odnosih
 10. skrb zase in za boljšo samopodobo
 11. izboljšanje medosebnih odnosov (s partnerjem, otroki, starši, sodelavci)
 12. odločitve pri življenjskih prelomnicah (poroka, porod, ločitev, menjava službe, dokončanje šolanja)
 13. težave v službi in pri karieri
 14. učne težave na vseh stopnjah izobraževanja
 15. priprava na teste in izpite
 16. organizacija časa, odlašanje

</p>
<h2>Rezervirajte si termin</h2>
<p>

Rezervirajte si termin

  Vaše ime*

  Vaš elektronski naslov*

  Vaša telefonska številka

  Označite*

  Strinjam se s pogoji uporabe.*


  Če povratnega sporočila ne boste našli v vašem glavnem predalu, preverite tudi vsebino drugih predalov, kot na primer Posodobitve / Updates ali Promocije / Promotions.


  </p>
<h2>Nekaj dodatnih informacij o psihoterapiji</h2>
<p>

  Nekaj dodatnih informacij o psihoterapiji

  Vse manj je predsodkov in mitov, povezanih s psihoterapijo. Na voljo je dovolj informacij o tem, da smemo z gotovostjo trditi, da ima psihoterapija ustrezno znanstveno podlago.

  Kljub temu se še vedno marsikdo boji, da bi ga drugi ljudje zasmehovali ali mislili, da je z njim nekaj hudo narobe, če obiskuje psihoterapevta. Marsikoga je strah, da ga bodo imeli za norega, za slabiča ali ocenili, da je zguba. A takšno razmišljanje je zgolj neutemeljen predsodek.

  Večina ljudi, ki pride k meni na svetovanje, nima resnih duševnih bolezni. Vsi ljudje se občasno znajdemo pred večjimi življenjskimi izzivi, preživljamo težka obdobja. Pogosto se ljudje na psihoterapevta obrnejo zaradi stresa v službi, oziroma zaradi pritiskov, ki sprožijo občutke anksioznosti ali depresije. Nekateri imajo težave pri odnosih v družini, s starši, otroki ali partnerjem. Skoraj vsi se v življenju znajdemo na večjih prelomnicah. To so lahko na primer poroka, ločitev, rojstvo otroka, skrb za bližnje. Ko se nakopiči veliko stresnih dejavnikov, to vsekakor vpliva na kakovost našega življenja in odnosov, ne nazadnje tudi na naše mentalno in telesno zdravje.

  Pomembno je, da o svojem doživljanju lahko spregovorimo, o njem premislimo in tako lažje zagledamo pomen in sporočilo, ki ga to doživljanje prinaša. Če čustva poskušamo prezreti, bodo še vedno prisotna, še vedno bodo usmerjala naše vedenje in razmišljanje, pogosto pa lahko celo povzročijo bolezni.

  V takšnih obdobjih življenja je zelo koristno, da se lahko pogovorimo z nekom, ki nas ne obsoja, nas v varnih odnosih sprejme takšne, kot smo tudi in predvsem takrat, ko smo zase nesprejemljivi. S strokovnim znanjem vam tako pomagam do bolj kakovostnega življenja in boljših odnosov.

  Psihoterapija je po moji oceni naložba v čustveno, telesno in mentalno zdravje vsakega posameznika. Zato nikoli ne podcenjujte svoje moči, ki jo imate zato, da svoje življenje popeljete v novo smer.

  Rezerviraj termin
  </p>
<h2>Uporaba transakcijske analize v psihoterapiji</h2>
<p>

  Uporaba transakcijske analize v psihoterapiji

  Transakcijska analiza je teorija osebnosti in medosebne komunikacije. Psihoterapevtska metoda, ki jo uporabljam, je izpeljana iz transakcijske analize. S pomočjo transkacijske analize lahko pojasnim in analiziram medosebne odnose, hkrati pa mi daje orodja za spremembo odnosov na bolje.

  Posameznikova preteklost me ob uporabi transakcijske analize zanima le toliko, kot vpliva na dojemanje sedanjosti in prihodnosti. V terapiji se bomo bolj osredotočili predvsem na sedanjost.

  S klientom se na začetku obravnave dogovoriva, kakšno spremembo želi doseči. Ta sprememba je torej terapevtski cilj. Moji klienti imajo zato aktivno vlogo in prevzamejo svoj del odgovornosti za doseganje dogovorjenih ciljev.

  Vsakega klienta najprej res pozorno poslušam. Ničesar ne obsojam in vsakomur dovolim, da sprosti in izrazi svoje mnenje. Ob težavah je namreč povsem naravno, da skupaj z drugim človekom, ki nam pomaga, da se počutimo bolje, razmišljamo na bolj zdrave načine in tako lažje uresničimo svoje čustvene potrebe v življenju. Ko se klient počuti varnega, lahko prične pridobivati ustrezne veščine za razvoj odnosov izven terapije. Zaključke, ki jih posameznik naredi o sebi v preteklosti in niso več koristni, lahko v procesu terapije preveriva in spremeniva.

  Vsak človek je namreč vreden ljubezni in vsak od nas ima v sebi potencial za spremembe in osebnostno rast.

  Rezerviraj termin


  </p>
<h2>Manja - vaša psihoterapevtka</h2>
<p>

  Manja - vaša psihoterapevtka

  Kolikor daleč seže moj spomin v zgodnja leta odraščanja, so me vedno zanimali ljudje in odnosi. Postavljala sem si veliko vprašanj in iskala odgovore. V gimnaziji mi je bila všeč psihologija, med študijem pedagogike in andragogike na Filozofski fakulteti se je moje zanimanje za ljudi, psihične procese in odnose samo še poglobilo.
  Ko sem po zaključku študija pedagogike in andragogike ustanovila svoje podjetje in začela delati z otroki, mladostniki, starši in družinami, sem uporabljala vse, kar sem se naučila, vendar sem imela ves čas potrebo in željo, da svoje znanje poglobim in nadgradim. Z iskreno željo, da bi še bolje spoznala dogajanja znotraj osebnosti in medosebne odnose in tako lažje pomagala ljudem, sem se odločila še za študij psihoterapije. Vedno so me pritegnili humanistični pristopi k delu z ljudmi, zato mi je bila najbližje Transakcijska analiza, ki se je razvila prav pod vplivom humanističnih smeri.

  Rezerviraj termin
  Cena – psihoterapija