Šola življenja

Intervju za projekt Šola življenja

Pred časom sem imela intervju za projekt Šola življenja. Kljub temu, da je bil projekt zanimivo in dobro zastavljen, je nekako zamrl. V nadaljevanju je kopija tega intervjuja – za tiste, ki vas zanima kaj več o tem, kdo sem, kaj delam in zakaj…

Kdo je Manja Kristanc?

Rada sem ženska, žena, mama, prijateljica in samostojna podjetnica. Tisti, ki se družijo z menoj, hitro ugotovijo, da sem vesela, prijazna, odprta in komunikativna. Ljudje, ki me poznajo, pravijo, da sem spontana in topla oseba. Rada imam glasbo, knjige in pozitivne ljudi, zelo rada pa sem tudi v naravi in težko sem pri miru. Doma imamo dva živahna Border Collija, ki skrbita za to, da se dovolj gibamo in da nam nikoli ni dolgčas. Baterije si najraje napolnim na sprehodu z našima dvema štirinožcema na kakšnem potepu po gozdu. Neverjetno, ampak je res! Zelo rada se učim, vedno in povsod. Ena najboljših priložnosti za učenje so na primer potovanja.

Kaj te je najbolj zaznamovalo?

Težko bi izbrala eno samo stvar ali dogodek ali človeka. Vsak dan je priložnost, da zorimo in se učimo. Vsak človek, ki pride v moje življenje me na svoj način zaznamuje. In to je lepo. Najbrž pa velja tudi zame, da so me najbolj zaznamovale manj prijetne izkušnje v življenju, iz katerih sem na srečo vedno znala izluščiti najboljše.

Največja neumnost, ki si jo naredila?

Ko sem imela 18 let nisem šla na maturantski izlet, ker se moj nekdanji fant s tem ni strinjal. Zveza pa je kasneje itak razpadla.

Če bi bila super junak, kdo bi bila?

Bila bi Peter Petrelli iz ameriške serije Heroes. Njegov lik mi je res všeč, ker zna nekaj, kar bi rada znala tudi sama. Zna namreč skopirati oz. prevzeti lastnosti in sposobnosti drugih ljudi. Ta lastnost se mi zdi super, saj uteleša učenje po metodi modeliranja. Gre za to, da je pomembno, da se znamo učiti od tistih, ki so na nekem področju najboljši.

Na potovanjih se človek veliko nauči - seveda ne le iz knjig.
Na potovanjih se človek veliko nauči – seveda ne le iz knjig.

Kakšen je tvoj prispevek družbi?

Ker zelo cenim in spoštujem znanje, želim svojo ljubezen do učenja pokazati otrokom. Rada bi jim pokazala, da je učenje precej več kot samo učenje za šolo.

Ker imam rada otroke, mladostnike in ljudi na splošno, želim pomagati tudi staršem oziroma družinam pri tem, da se bodo poslušali, slišali in razumeli, da bodo lahko živeli mirno in zadovoljno in se tako imeli še raje.